Egy győri orvos kétségbeesett posztban számol be arról, hogy már most megtelt a helyi kórház covid-betegekkel

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház GyőrbenFotó: 444

A győri Petz Aladár-kórház gyakorlatilag megtelt, és a környező egészségügyi intézetek sem képesek már ellátni a koronavírus-fertőzötteket - ez derül ki egy győri háziorvos elkeseredett posztjából, amit szombat délután tett közzé a Facebookon. 

Csipszer Bernadett - aki a kórház aneszteziológiai osztályán dolgozik - azt írja, hogy „a győri kórház érdemben közel teltházas COVID pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek.” 

Azért gondolta, hogy megírja a posztot, mert fontos lenne az előírások betartása, ugyanis a kórházban már most alig bírják az orvosok a terhelést. Két intenzív osztályt alakítottak ki a covidosoknak, de ez sem elég már: 

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.”

Az orvos szerint a környéki megyék kórházai mind megteltek, a mobil járványkórház, is közel teltházas. Az intenzíves orvosok egymást keresve próbálnak helyet keríteni a betegeknek, mert már nem tudják őket hova tenni.

„Kérek tisztelettel Mindenkit, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, a védekezési rendelkezéseket! (...) Kérek Mindenkit, higgye el nekem, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért! A rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla!” 

- írja, majd arra kér mindenkit, hogy ne támadják az egészségügyi dolgozókat, akik saját egészségüket is kockára téve dolgoznak a nap 24 órájában a betegekért.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.