Egy győri orvos kétségbeesett posztban számol be arról, hogy már most megtelt a helyi kórház covid-betegekkel

Egészségügy
2020 október 31., 15:55
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Győrben
photo_camera A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Győrben Fotó: 444

A győri Petz Aladár-kórház gyakorlatilag megtelt, és a környező egészségügyi intézetek sem képesek már ellátni a koronavírus-fertőzötteket - ez derül ki egy győri háziorvos elkeseredett posztjából, amit szombat délután tett közzé a Facebookon.

Csipszer Bernadett - aki a kórház aneszteziológiai osztályán dolgozik - azt írja, hogy „a győri kórház érdemben közel teltházas COVID pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek.”

link Forrás

Azért gondolta, hogy megírja a posztot, mert fontos lenne az előírások betartása, ugyanis a kórházban már most alig bírják az orvosok a terhelést. Két intenzív osztályt alakítottak ki a covidosoknak, de ez sem elég már:

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb.”

Az orvos szerint a környéki megyék kórházai mind megteltek, a mobil járványkórház, is közel teltházas. Az intenzíves orvosok egymást keresve próbálnak helyet keríteni a betegeknek, mert már nem tudják őket hova tenni.

„Kérek tisztelettel Mindenkit, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, a védekezési rendelkezéseket! (...) Kérek Mindenkit, higgye el nekem, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért! A rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla!”

- írja, majd arra kér mindenkit, hogy ne támadják az egészségügyi dolgozókat, akik saját egészségüket is kockára téve dolgoznak a nap 24 órájában a betegekért.