Index: Intenzív osztályon kezelik a koronavírusos Szőcs Gézát

Egészségügy
2020 október 31., 10:14
Szõcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas, valamint Babérkoszorú díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, az est védnöke beszél a magyar zászló és címer napján rendezett ünnepségen, a 10. Jubileumi Magyar Trikolór Gálán a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án. Az Országgyűlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg először. (Fotó: Czimbal Gyula / MTI)
photo_camera Szõcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas költő a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Az Index szombat délelőtt arról ír, hogy súlyos állapotban van Szőcs Géza, akit egy fővárosi kórház intenzív osztályán ápolnak. Szőcs a cikk szerint lélegeztetést kap.

A lap azt is írja, hogy értesüléseiket megerősítették, bár az nem derül ki, hogy pontosan honnan származik a megerősítés, ahogy az sem, hogy hol ápolják Szőcsöt.

A 67 éves költő, aki 2011 óta a Magyar PEN Club elnöke, és akit munkássága elismeréseként 1993-ban József Attila-díjjal, 2015-ben pedig Kossuth-díjjal is kitüntettek, 2010 és 2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára volt, 2012 óta kulturális tanácsadó a miniszterelnök mellett.

Arról az Index nem kapott információt a miniszterelnök sajtóosztályától, hogy Szőcs mikor folytatott utoljára munkamegbeszélést Orbán Viktorral, illetve, hogy tesztelték-e a kormányfőt, aki hétfőn a később pozitív tesztet produkáló Vidnyánszky Attilával vett részt közös egyeztetésen.

„A miniszterelnök a munkáját az aktuális járványügyi előírások betartásával folyamatosan végzi, programjai a vonatkozó egészségügyi, járványügyi szabályoknak megfelelően zajlanak” – írta Havasi Bertalan a lap érdeklődésére válaszul.