Szárítógépbe szorult három tinédzser Essexben, végül megúszták szárazon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Drámai hírről számolt be szombat délután a brit közszolgálati BBC: az essex-i tűzoltóknak nagy erőkkel kellett kivonulniuk egy elhagyatott mosodába, Bower Hill városában, miután három tinédzser egy ipari szárítógép fogságába esett. 

Az nem világos, hogy a fiatalok pontosan miért másztak bele a masinába, egyikük lába viszont beszorult a gép ajtajába, csapdába ejtve ezzel mindhármukat.

Nem világos, hogy mi miatt, de a mentőakció rendkívül nehézkes feladatnak bizonyult. Részt vett benne a helyi rendőrség, a légimentők alakulata, és a katasztrófavédelem egyik speciális egysége is. 

Mint kiderült, a beszorult fiú bokáját először ki kellett szabadítani, ezután őt kellett segíteni a szárítóba, utána eltávolítani a gép ajtaját, hogy aztán mindhármukat ki lehessen szabadítani. A mentési akcióban a fiúnak fájdalomcsillapítót kellett adagolni, annyira súlyosnak találták a sérülését. 

A hatóságok a közleményben hangsúlyozták, hogy kifejezetten komplikált, több felszerelést igénylő és megterhelő akció végén sikerült kimenekíteni a fiatalokat a szárítógépből. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!