Trump "lovassága" megpróbálta megállítani a Biden-kampány buszát a texasi autópályán

2020 november 1., vasárnap 8:10

Sok mindenre lehetett számítani az idei amerikai elnökválasztástól, de arra talán nem, hogy egy ponton egy fapados Mad Max filmmé alakul az egész. Pedig nagyjából ez történt szombaton, amikor

Trump rajongói 100 Trump-zászlókkal felszerelt kisteheruatóval körbe vették a Biden-kampány buszát az autópályán Texasban, és igyekeztek meggátolni, hogy az eljuthasson Austinba.A Daily Beast újságírója által csak "Trump lovasságának" nevezett csapat tagjai dudáltak és mindenféle disznóságokat kiabáltak át a kampánybusz utasainak, aztán pedig az autópálya közepén nagyjából 30 km/óra sebességre lassították az egész konvojt. Valószínűleg meg is akarták állítani a buszt, ami nem sikerült, viszont Biden kampánystábjának felvételei alapján neki is mentek a buszt kísérő egyik autónak.

A kampánycsapat végül értesítette a rendőrséget, így rendőri kísérettel eljutott a busz Austinba. Az eset miatt viszont végül lemondták a szombatra tervezett kampányeseményt. A kampánycsapat közölte, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt és Kamala Harris alelnökjelölt nem volt a buszon, azon a kampánycsapat tagjai és Wendy Davis kongresszusi képviselőjelölt utazott.

Trump természetesen imádta az egészet, meg is osztotta Twitteren az esetről készült egyik videót, annyit fűzve hozzá, hogy I LOVE TEXAS.A texasi republikánus párt vezetője pedig csak annyit reagált, amikor a Texas Tribune rákérdezett arra, mi a helyi pártszervezet véleménye arról, amit a szavazói csinálnak, hogy igazából a baloldaliak a felforgatók és a vandálok, a liberális sajtó viszont ezzel nem foglalkozik, csak várja, hogy Soros György kifizesse a csekket, úgyhogy hagyják őt békén, és készüljenek a vereségre.

Texas kiemelten fontos lesz a keddi elnökválasztáson, akár itt is eldőlhet a választás. Ez ugyanis egy óriási állam, nagyon sok, 38 elektori szavazattal, amelyeket az elmúlt évtizedekben könnyedén bezsebeltek a republikánusok. Most viszont Trump éppen hogy csak vezet Bidennel szemben,a Fivethirtyeight előrejelzése szerint Trump 50,4%- 48,6 % arányban vezet csak, így az sem teljesen kizárt, hogy a 1978 óta először a demokrata jelölt kaphat itt több szavazatot. Ráadásul az államban rekord számú korai szavazatot adtak le, többet, mint a 2016-os választás idején összesen. Ez szintén elég intő jel lehet a Trump kampánynak, a korai szavazók között ugyanis általában több a demokrata. (Daily Beast, CNN)