A MOK elnöke nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztásában

Egészségügy
2020 november 02., 06:27

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban való részvételre felkérték Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is.

A MOK elnökségének aznapi határozata alapján Kincses Gyula elnök a megtisztelő felkérés ellenére nem vesz részt a munkában, erről október 30-án Pintér Sándor belügyminiszter urat tájékoztatta. Az elnökség jelenleg elsődleges és sürgős feladatának az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tartja - erről a MOK adott ki közleményt.

Vasárnap írtuk, hogy az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány. A bizottságba Müller Cecília országos tisztifőorvost is meghívták.

Az MTI információja szerint a javaslattevő bizottság tagja lesz még Oberfrank Ferenc, az MTA Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, és Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánja, aki 2010 és 2014 között az EMMI egészségügyért felelős államtitkára volt.

(via MTI)