Három napra bezárt egy iskola Ercsiben, mert már nem tudtak minden osztályba tanárt küldeni

oktatás
2020 november 02., 20:11

Az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója, Orth László az intézmény oldalán közölte, hogy váratlanul meghalt az iskola egyik tanítója. Hozzátette, hogy még másik hét kollégájuk sem tud betegség miatt dolgozni. Ráadásul a hiányzók névsora tovább nőtt, mivel vannak többen a fertőzött családtagjaik miatt nem tudnak dolgozni menni.

A helyzet olyan súlyos, hogy már nem tudnak minden osztályba tanárt küldeni, és arra számítanak, hogy ez csak rosszabb lesz.Az igazgató ezért a tankerület egyetértésével szerdára, csütörtökre és péntekre tanítási munkanapot rendelt el. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek nincs tanítás, de az iskola dolgozóinak lesznek feladataik. Ugyanakkor ezen a három napon reggel 8-tól délután 4-ig ügyeletet látnak el, ha valaki munka miatt nem tudja megoldani gyereke felügyeletét.

Egyelőre bíznak abban, hogy a pedagógusok felépülése után hétfőn rendes kerékvágásban folytatódik a tanítás. Az igazgató hozzátette, hogy el akarják kerülni a digitális oktatást, miután évelejei felmérés során kiderült, hogy a családok nagy része nem tud értékkel részt venni ebben.