Képviselői csoportot alakítottak Szél Bernadették

POLITIKA
2020 november 02., 12:12

Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven új, frakciónak nem minősülő képviselői csoportot alakított Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs. Erről a független képviselő számolt be Facebook-oldalán.

Azt írja, a parlamenti keretek adta lehetőségekhez képest szorosabbra fűzik az együttműködésüket.

„Nemrég a Fidesz még azt a kevés lehetőséget is elvette a független, parlamenti frakcióhoz nem tartozó képviselőktől, amink volt: alaptörvény-ellenesen megfosztott bennünket a törvénykezdeményezés jogától. Frakcióvezetői közbenjárás nélkül tavaszig semmilyen javaslatunkat nem tárgyalja a parlament. Bár az elvont jogosítványainkat nem adja vissza, a képviselői csoport megalakításával azt üzenjük a kormánynak: nem félünk, nem hátrálunk, és még elszántabban küzdünk egy élhető, tisztességes és szolidáris Magyarországért.

Arra szövetkeztünk, hogy visszaadjuk az embereknek a hitet egy olyan politikában, aminek célja a közjó képviselete, nem pedig magánérdekek tisztességtelen kiszolgálása; ami a közösség égető problémáinak megoldását tekinti feladatának azok propagandával való elfedése helyett, és ami az értelmes párbeszéd politikai kultúráját hozza vissza a társadalom végletes kettéosztását célzó gyűlöletpolitikával szemben.
Szövetségünkkel szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy legyen aktív, szerveződjön és legfőképpen ne maradjon csendben, mert mindannyiunkra szükség lesz a változáshoz” - írja Szél Bernadett.

link Forrás