Számszeríjjal öltek meg egy orosz oligarchát

külföld
2020 november 02., 17:43

Álarcos betörők számszeríjjal végeztek Vlagyimir Marugovval, az orosz kolbászkirályként emlegetett, hús- és építőipari vállalkozóval Moszkvához közeli hétvégi házában - közölték hétfőn orosz hírügynökségek. Marugov és felesége épp egy kültéri szaunában ültek, amikor megtámadták őket Moszkvától 40 kilométerre, az Isztrai járás területén található Anoszino községben

A támadók pénzt követeltek. A nőnek sikerült elmenekülnie és a szomszéd házból kihívnia a rendőröket, akik kiérkezésükkor azonban a férfit már holtan találták. Az Interfax hírügynökség szerint az elkövetők által használt gépkocsit a hatóságok megtalálták, abban pedig maszkokat, kesztyűket, valamint a számszeríjat, a hozzá való nyilakkal. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított. A Rosszija 24 hírügynökség szerint a nyomozók elsődleges feltételezése szerint a betörők rablás szándékával hatoltak be a házba a szaunán keresztül.

Vlagyimir Marugov több sikeresnek mondott hús- és építőipari cég tulajdonosa volt.

Az SZK este közölte, hogy sikerült elfogni a bűncselekmény egyik elkövetőjét, a bűntársát pedig körözik. Az Interfax úgy értesült, hogy az őrizetbe vett gyanúsított Marugov volt feleségének 49 éves kazah élettársa. (BBC/MTI)