Számszeríjjal öltek meg egy orosz oligarchát

Álarcos betörők számszeríjjal végeztek Vlagyimir Marugovval, az orosz kolbászkirályként emlegetett, hús- és építőipari vállalkozóval Moszkvához közeli hétvégi házában - közölték hétfőn orosz hírügynökségek.  Marugov és felesége épp egy kültéri szaunában ültek, amikor megtámadták őket Moszkvától 40 kilométerre, az Isztrai járás területén található Anoszino községben

A támadók pénzt követeltek. A nőnek sikerült elmenekülnie és a szomszéd házból kihívnia a rendőröket, akik kiérkezésükkor azonban a férfit már holtan találták. Az Interfax hírügynökség szerint az elkövetők által használt gépkocsit a hatóságok megtalálták, abban pedig maszkokat, kesztyűket, valamint a számszeríjat, a hozzá való nyilakkal. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított. A Rosszija 24 hírügynökség szerint a nyomozók elsődleges feltételezése szerint a betörők rablás szándékával hatoltak be a házba a szaunán keresztül.

Vlagyimir Marugov több sikeresnek mondott hús- és építőipari cég tulajdonosa volt.

Az SZK este közölte, hogy sikerült elfogni a bűncselekmény egyik elkövetőjét, a bűntársát pedig körözik. Az Interfax úgy értesült, hogy az őrizetbe vett gyanúsított Marugov volt feleségének 49 éves kazah élettársa. (BBC/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.