25 évet kapott a louisianai templomgyújtogató

A 23 éve Holden  Matthews tavaly tavasszal 10 nap alatt három, fekete baptista közösségekhez tartozó, amerikai léptékkel történelmi (150 éves) templomot gyújtott fel. A tüzekről felvételeket készített, amiket a Facebookon posztolt.

Fotó: HANDOUT/AFP

A férfi beismerte a vádat, állítása szerint  az épületek "vallási jellege" zavarta. Mint mondta, egy 90-es évek beli norvég esetet utánozott le, mert ő maga is ismert black metal zenész szeretett volna lenni.

Mindhárom templom helyrehozhatatlanul leégett. Matthewsnak a börtönbüntetésen felül 2,66 millió dollárt (840 millió forintot) kell kártérítésként megfizetnie. A CNN idézi az ügyészt,aki szerint Matthews támadását "megveszekedett gyűlölet" motiválta, azonban faji indítékról nem tett említést.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.