Agyonlőttek két agresszív csimpánzt a gondozóik egy hollandiai állatkertben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gondozóik lelőttek két, ketrecéből megszökött hím csimpánzt egy hollandiai állatkertben.

Az amersfoorti állatkertben Mike és Karibuna kiszökött élőhelyéről, és agresszíven viselkedett – közölte a Hollandia középső részén lévő város állatkertje.

A látogatókat azonnal figyelmeztették, amikor felfedezték a majmok eltűnését. A látogatók és a személyzet tagjai nem sérültek meg.

Az intézmény vezetése sajnálja, hogy le kellett lőniük az állatokat, ez egy „fekete nap” az állatkert életében, de a gondozóknak cselekedniük kellett az emberekre leselkedő potenciális veszély miatt.

Csimpánzok a gyümölcsöket rejtő karácsonyi csomagjukat bontják ki a kifutójukban, a Veszprémi Állatkertben 2016. december 16-án.Illusztráció: Bodnár Boglárka/MTI

A közlemény szerint a csimpánzoknak valószínűleg emberi mulasztás miatt sikerült megszökniük, de további vizsgálatot folytatnak az eset felderítésére. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!