Letartóztatták az indiai Republic tévé főszerkesztőjét, mert köze lehet egy öngyilkossági ügyhöz

Letartóztatták szerdán Indiában az egyik legismertebb televíziós személyiséget, Arnab Goszvamit egy két évvel ezelőtti öngyilkossági üggyel összefüggésben.

A mumbai rendőrség egyik tisztségviselője közölte, hogy otthonában tartóztatták le a Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét, és azzal vádolják, hogy ő okozta egy 53 éves belsőépítész öngyilkosságát, aki a stúdiója dizájnját tervezte.A belsőépítész, Anvay Naik 2018-ban vetett véget az életének édesanyjával együtt, és a felesége szerint azért, mert Goszvami nem fizette ki őt a munkájáért. Goszvami ezt viszont tagadta.

Naik felesége a közösségi médiában kampányolt sokáig azért, hogy az ügyet vizsgálják ki, végül a  mahárástrai  belügyminiszter állított fel egy csoportot a kivizsgálásra, ezután tartóztatták le a tévés főszerkesztőt.

A Republic televízió azonban közleményében azt állította, hogy a főszerkesztőjüket politikai okok miatt tartóztatták le, ugyanis Goszvami gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget. Azt is állítják, hogy a rendőrség erőszakos volt Goszvamital és családjával, amikor letartóztatták a tévés személyiséget.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben. (MTI, BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.