Letartóztatták az indiai Republic tévé főszerkesztőjét, mert köze lehet egy öngyilkossági ügyhöz

külföld
2020 november 04., 13:34

Letartóztatták szerdán Indiában az egyik legismertebb televíziós személyiséget, Arnab Goszvamit egy két évvel ezelőtti öngyilkossági üggyel összefüggésben.

A mumbai rendőrség egyik tisztségviselője közölte, hogy otthonában tartóztatták le a Republic televízió tulajdonosát és főszerkesztőjét, és azzal vádolják, hogy ő okozta egy 53 éves belsőépítész öngyilkosságát, aki a stúdiója dizájnját tervezte.A belsőépítész, Anvay Naik 2018-ban vetett véget az életének édesanyjával együtt, és a felesége szerint azért, mert Goszvami nem fizette ki őt a munkájáért. Goszvami ezt viszont tagadta.

Naik felesége a közösségi médiában kampányolt sokáig azért, hogy az ügyet vizsgálják ki, végül a mahárástrai belügyminiszter állított fel egy csoportot a kivizsgálásra, ezután tartóztatták le a tévés főszerkesztőt.

A Republic televízió azonban közleményében azt állította, hogy a főszerkesztőjüket politikai okok miatt tartóztatták le, ugyanis Goszvami gyakran bírálta a mahárástrai kormányt és a mumbai rendőrséget. Azt is állítják, hogy a rendőrség erőszakos volt Goszvamital és családjával, amikor letartóztatták a tévés személyiséget.

Az Indiai Szerkesztők Szövetsége elítélte a váratlan letartóztatást, és felkérte a mahárástrai kormányt, hogy Goszvamit részesítse méltányos bánásmódban, és ne lépjen fel állami eszközökkel a kritikus médiával szemben. (MTI, BBC)