Parragh László: nem indokolt az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem látja indokoltnak az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítását, derül ki abból az interjúból, amit az iparkamara elnöke, Parragh László a Magyar Nemzetnek adott.

Mindezt arra reagálva mondta, hogy október 29-én egy petíciót adott le az aHang civil szervezet, amiben 11 ezer aláíróval kérték arra az elnököt, hogy három hónapról hat hónapra emelje meg az álláskeresési járadék időtartamát, mivel három hónap alatt sokan nem találnak munkát, különösen a vírushelyzetben.

Parragh László viszont azt mondta, hogy a jelenlegi piaci helyzet nem indokolja a meghosszabbítást, és egyébként sem ő dönt a szociális juttatásokról.Ez azért különös, mert az aHang már korábba is kereste ezzel a kéréssel az elnököt, akkor pedig azt felelte nekik, hogy „amint lehetőség lesz rá, kellő időben megtesszük a megfelelő lépéseket a helyzet rendezésére.” (via Mérce)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.