2020 november 05., 09:05

A Fox Newst gyalázták Trump támogatói Arizonában

Épp az imént írtunk arról, hogy a Fox News volt az első szerdán, ahol bejelentették, hogy Arizonában Joe Biden nyert. Ez nagy siker lenne a demokrata jelölt számára, és nem sokkal később az AP is erre jutott, csakhogy azóta kiderült, hogy a verseny egyáltalán nincs lefutva, és Trump nagy hajrával folyamatosan dolgozza le a hátrányát.

Azóta az is kiderült, hogy a republikánusokhoz és Trumphoz is ezer szállal kötődő Fox döntése, hogy elsőnek mondták be Arizonát Bidennek, hatalmas felháborodást váltott ki a Fehér Házban. A Vanity Fair egy belső forrásra hivatkozva arról írt, hogy Trump üvöltve hívta fel a Foxot tulajdonló médiamogult, Rupert Murdochot, és követelte, hogy vonják vissza az eredményt. Trump a kampány során sem volt elégedett a Fox munkájával, többek között a közvélemény-kutatásaik eredményét is kifogásolta, míg a Vanity Fair szerint Murdoch hónapok óta arról beszélt közeli munkatársainak, hogy szerinte Trump veszíteni fog.

És lehet tudni azt is, hogy a csatornán belül is jelentős a megosztottság: míg a hírügyeletért felelős részleg jóval kimértebben és visszafogottabban állt a választáshoz, a véleményrovat tagjai sokkal nyíltabban állnak Trump oldalán, és e utóbbi tábort is felháborította, hogy a Fox volt az első, amelyik Bidennek adta Arizonát.

Azóta már a New York Times is megírta, hogy a Fox döntése mekkora felháborodást váltott ki Trump környezetében, és hogy alapvetően megváltoztatta a stáb hangulatát is a választás éjjelén, a Huffington Post pedig arról írt, hogy Arizonában az utcára vonuló Trump-támogatók között voltak, akik már egyenesen a Fox Newst gyalázták.

link Forrás