Az SZFE hallgatói nyitják meg az idei Verzió dokumentumfilm-fesztivált

kultúra
2020 november 05., 11:31

A Színház-és Filmművészeti Egyetem elfoglalásában részt vevő hallgatók, „a FreeSZFE hallgatói közössége” nyitja meg a 17. Verzió dokumentumfilm-fesztivált - jelentették be a szervezők. A hallgatók egy különleges előadást állítottak össze az alkalomra, amit a Trafóból közvetítenek a filmfesztivál nyitóestjén, november 10-én, este 7 órakor.

A fesztivál megnyitói minden évben az emberi jogok mellett nyíltan és bátran kiálló közismert személyek, akik évről évre tanúvallomást tesznek a dokumentumfilmek kiemelt jövőformáló szerepe mellett, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói pedig pont ilyen emberek, a 2020-as év fontos közszereplői - mondta el Gyureskó Enikő, a fesztivál főszervezője.

A Verzió idén a járvány miatt az online térbe költözik, a filmeket nem fix időpontban vetítik majd, hanem november 10. és 22. között regisztrációt követően mindenki akkor vált jegyet és nézi meg a választott filmet a weboldalon, amikor ideje engedi.

Egyes filmekre limitált számban lesznek elérhetők a jegyek, és a filmek többségét csak Magyarországról lehet majd megnézni, de a Magyar- és a Diák- és elsőfilmes verseny alkotásait ingyen és területi korlátozások nélkül nézhetik meg az érdeklődők. A filmeket idén is kísérőprogramok: kerekasztal-beszélgetések, szakmai panelek és online közönségtalálkozók kísérik majd.