Macskatámadás Budapesten: kórházba küldte gazdáját Lizi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem sokkal éjfél előtt futott be a segélyhívás a Speciális Állatmentő Egységhez még hétfőn azzal, hogy

saját gazdája életére tört egy fővárosi macska,

írja a Blikk. Lizi olyan mély sebeket ejtetett a nő karján és lábán, hogy kórházba kellett szállítani. A család mielőtt az állatmentőkhöz fordult volna, hiába hívta többször is a 112-es segélyvonalat, mindannyiszor azt a választ kapták, hogy ilyen esetre nem tudnak megoldást. 

Kiérkezésükig egy szobába zárták be Lizit, aminek még az ajtókilincsét is leragasztották, hogy biztosan ne tudjon kimenni,

mesélte a Blikknek Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója, aki egy állatorvossal vonult a helyszínre.

Fotó: Speciális Állatmentő Egység/Facebook


"A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit,"

mondta. Az állatot, ami két és fél éve él a családdal, 14 napig megfigyelés alatt tartják. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!