Nevada alkotmányából kitörlik, hogy házasság csak férfi és nő között lehetséges

Azt még mindig nem tudni, hogy kit szeretnének elnöküknek a nevadaiak, de az biztos, hogy ez az állam lett az első, melynek szavazói kimondták, hogy védelem jár az azonos neműek házasságának, függetlenül attól, hogy később esetleg milyen ítéletekre jut a Legfelsőbb Bíróság, írja az Independent

A 2014 októberében összeházasodó egyik első pár, Jefferson Ruck és Thomas TopovskiFotó: Ethan Miller/AFP

A nevadai választáson ugyanis kérdés volt az is, hogy kikerüljön-e az állam alkotmányából, hogy a házasság csak férfi és nő között lehetséges, és a választók döntő többsége, 61,2 százalékuk úgy szavazott, hogy igen. 

Ezzel Nevada lett az első állam, amelyik eltörölte ezt a korlátozást az alkotmányából. Nevadában amúgy 2014 októbere óta összeházasodhattak az azonos nemű párok egy bírósági döntés értelmében, mivel a helyi bíróság akkor úgy döntött, hogy az alkotmányba foglalt tiltás valójában alkotmányellenes. Most ezt a jogi anomáliát törölték el a választással. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.