Az elnökség mellett a Twittert is bukhatja Trump

A Twitter megerősítette, hogy ha Donald Trump veszítene és januártól nem lesz többé az Egyesült Államok elnöke, akkor többet nem fogják hírértékű személyként kezelni. Mint a Guardian írja, ez a hírértékűség a Twitternél azt jelenti, hogy egyes személyeknek, akik közhivatalt töltenek be és van legalább 250 ezer követőjük, kiemelt védelem jár a mikroblog-oldalon. 

Például nem függesztik fel vagy tiltják ki őket akkor sem, ha olyan vétséget követnek el, amiért a mezei felhasználókat szigorúbb szankciókkal sújtanák. Épp ezért fordulhatott elő, hogy Trump a választások kezdete óta mutatott twitteres ámokfutása is csak azt vonta maga után, hogy 12 posztját elrejtette a Twitter, és csak külön kattintás után lehetett ezeket megtekinteni. Trump amúgy ezekkel a posztokkal megsértette a Twitter szabályzatát, mivel alkalmasak voltak a választások tisztaságába vetett hit aláásására, bármiféle bizonyíték felmutatása nélkül. 

A Twitter pénteki bejelentése szerint ugyanakkor az egykori közszolgákra és választott tisztviselőkre már nem érvényes ez a védelem, azaz ha Trump januártól nem lesz elnök, ugyanolyan szankciók sújthatják majd, mint mindenki mást. Azaz a megtévesztésre alkalmas posztjait eltávolíthatják, és ismételt szabályszegés esetén a fiókját is felfüggeszthetik. 

Azaz ha Trump valóban veszít a választáson, alighanem döntenie kell majd: vagy visszavesz a hangneméből, vagy új platformot keres magának.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.