Óvatosan az utakon, sűrű köd rontja majd a látási viszonyokat szombaton

Tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra. Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével

az összes megyére kiadták a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kiterjedt területen, kiemelten a középső országrészben, az Alföld középső tájain, a Dunántúl déli részén, és Észak-Magyarországon képződik sűrű köd az országban. Napközben átmenetileg a legtöbb helyen javulhatnak a látási viszonyok, de főként a középső tájakon, az Északi-középhegység völgyeiben megmaradhat a sűrű köd.

Az előrejelzés szerint szombaton a minimum hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben általában 10-15 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.