Törni-zúzni kezdett, mert nem engedték zuhanyozni a közösségi házban

bűnügy
2020 november 06., 09:21

A helyi közösségi házba ment volna zuhanyozni egy sátoraljaújhelyi férfi, de nem engedték meg neki, ezért bedühödött, és törni-zúzni kezdett, írja a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség közleméynében.

A 24 éves férfi 2020. július 27-én délután jelent meg egy Sátoraljaújhelyen működő közösségi házban, ahol tisztálkodni szeretett volna. A közösségi ház ugyanis szociális rászorultság alapján és bizonyos feltételek fennállása esetén tisztálkodási és mosási lehetőséget biztosít a környéken élők számára. Csakhogy az ott dolgozó szociálpedagógus szerint a férfi nem felelt meg ezeknek a feltételeknek.

A férfi előbb alkudozni kezdett a nővel, majd mivel nem ért célt, szóváltásba keveredtek. A férfi végül kiabálva elindult kifelé az épületből és távozása során, dühében a bejárati ajtón lévő szúnyoghálót berúgta, amire az beszakadt, majd beleütött az ajtóba, ami ennek következtében behorpadt.

A férfi ellen vádat emeltek garázdaság miatt. Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.