Az indiai modell megosztott egy fotót, ami meztelenül fut az óceánparton, vádat emeltek ellene szeméremsértésért

külföld
2020 november 07., 15:59

Az indiai színész és modell, Milind Soman szerdán megosztott magáról egy fotót Instagramon, ahogy meztelenül fut az óceán partján Goa szigetén. Éppen születésnapja volt, úgyhogy oda is írta mellé, hogy boldog születésnapot neki. Ekkor még nem sejtette, hogy a fotóval milyen problémák sorát szabadítja magára.

link Forrás

A fénykép ugyan nagyon népszerűnek bizonyult, érkezett rá több mint 140 ezer lájk, de egy Goa szigetén működő párt nem volt elragadtatva a dologtól, és feljelentést tettek: szerintük Soman szeméremsértést követett el és ártott Goa hírnevének is.

A feljelentésből rendőrségi vizsgálat, abból pedig vádemelés lett: a színészt közszeméremsértéssel és erkölcstelen fénykép online megosztásával vádolták meg pénteken. A BBC cikke szerint az indiai sajtóban Soman felesége, a fotót készítő Ankita Konwar értetlenkedett, mivel szerinte ez a fénykép nem tesz mást, csak egy pozitív üzenetet közvetít a testpozitivitásról, és arról, hogy bárki is vagy, légy szabad és boldog.

Milind Soman 2018-ban
photo_camera Milind Soman 2018-ban Fotó: David Talukdar/NurPhoto via AFP

A feljelentést tevő Suraksha Manch párt vezetője, Sameer Khutwalker viszont azt nyilatkozta, hogy örül a vádemelésnek. Szerinte a hasonló fotóknak hála az emberek azt gondolják, hogy Goán bármit meg lehet tenni, és ideje ennek véget venni.