Az indiai modell megosztott egy fotót, ami meztelenül fut az óceánparton, vádat emeltek ellene szeméremsértésért

Az indiai színész és modell, Milind Soman szerdán megosztott magáról egy fotót Instagramon, ahogy meztelenül fut az óceán partján Goa szigetén. Éppen születésnapja volt, úgyhogy oda is írta mellé, hogy boldog születésnapot neki. Ekkor még nem sejtette, hogy a fotóval milyen problémák sorát szabadítja magára. 

A fénykép ugyan nagyon népszerűnek bizonyult, érkezett rá több mint 140 ezer lájk, de egy Goa szigetén működő párt nem volt elragadtatva a dologtól, és feljelentést tettek: szerintük Soman szeméremsértést követett el és ártott Goa hírnevének is. 

A feljelentésből rendőrségi vizsgálat, abból pedig vádemelés lett: a színészt közszeméremsértéssel és erkölcstelen fénykép online megosztásával vádolták meg pénteken. A BBC cikke szerint az indiai sajtóban Soman felesége, a fotót készítő Ankita Konwar értetlenkedett, mivel szerinte ez a fénykép nem tesz mást, csak egy pozitív üzenetet közvetít a testpozitivitásról, és arról, hogy bárki is vagy, légy szabad és boldog. 

Milind Soman 2018-banFotó: David Talukdar/NurPhoto via AFP

A feljelentést tevő Suraksha Manch párt vezetője, Sameer Khutwalker viszont azt nyilatkozta, hogy örül a vádemelésnek. Szerinte a hasonló fotóknak hála az emberek azt gondolják, hogy Goán bármit meg lehet tenni, és ideje ennek véget venni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.