A gyerekük előtt szurkálta halálra a terhes feleségét

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte 30 napra annak a helybéli férfinak a letartóztatását, aki pénteken meggyilkolta a terhes feleségét. A férfi, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak, fellebbezett a döntés ellen – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

A gyanú szerint a 36 éves férfi péntekre virradóra szeged-kiskundorozsmai családi házukban több késszúrással megölte a várandós feleségét a kiskorú gyerekük jelenlétében. A férfi a késelés után elhagyta a helyszínt, majd az édesanyjához ment, ahol elmondta a történteket. Az asszony bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök a bejelentéstől számított fél órán belül Domaszéken elfogták a gyanúsítottat.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A nyomozási bíró osztotta a vádhatóság álláspontját, és a kényszerintézkedés elrendeléséről döntött. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem végleges. (MTI)