150 ezer dolgozó hagyhatta már ott a vendéglátást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Legalább 3-4 évre lesz szükség ahhoz, hogy a járvány után a turizmus és vendéglátás vissza tudjon térni a 2019-as szintre a járvány után, ezt mondta az ATV-nek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Flesch szerint az újrakezdést az is nehezítheti, hogy a szektorban dolgozó nagyjából 400 ezer ember jó része, úgy 150 ezer fő elhagyta a pályát más területen helyezkedett el vagy próbált elhelyezkedni az elmúlt fél évben, miután a tavaszi kijárási korlátozások alatt elvesztette a munkáját a vendéglátásban. 

Az éttermek és szállodák a második hullámot is nehezen vészelik át, az ATV riportja szerint sok étterem rövidebb nyitvatartással és a házhozszállítás erősítésével igyekszik túlélni ezt az időszakot, de sok hely be is zárt. A Ráday Soho egyesület elnöke szerint a kormány második hullám alatt bevezetett intézkedései is sokat rontanak az éttermek helyzetén. Bár a 11 órás kötelező bezárás annyira nem viselte meg a vendéglátósokat, a határzár fenntartása, az így elmaradó turistákkal nagyon komoly érvágás, a "kegyelemdöfést" viszont a maszkviselés kötelezővé tétele adja meg az éttermeknek és kocsmáknak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!