A hétre oktatási szünetet rendeltek el a Közszolgálati Egyetemen

oktatás
2020 november 09., 20:30

Keddtől oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora erre a hétre, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra.

Koltay András az egyetem honlapján videóüzenetben számolt be az NKE járványügyi intézkedéseiről.

link Forrás

Elmondta, hogy hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás. A munkatársaktól azt kérte: segítsék az átállást.

Szerinte a tavaszi időszak és a nyári felkészülés nyomán az intézmény informatikai infrastrukturális szempontból kész az online oktatás bevezetésére, de nem lesz zökkenőmentes a folyamat, a jövő héten kiküszöbölik az esetleges „gyermekbetegségeket”.

Koltay András az NKE kollégistáit arra kérte, menjenek haza. Ha a szabályozás lehetőséget ad méltányossági okból a maradásra, azt a tavaszi időszakhoz hasonlóan lehetővé teszik – mondta.

A rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak, ezért a rektor a két kar hallgatóit arra kérte, hogy a kari vezetőktől tájékozódjanak.

Koltay András azt mondta, az egyetemen rendezvénystopot hirdettek, csak online lehet rendezvényeket tartani.

A vizsgaidőszakra speciális szabályokat alkotnak, Koltay András pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni.

A rektor továbbra is mindenkit felelős maszkviselésre, távolságtartásra, rendszeres fertőtlenítésre kért, illetve arra, hogy vigyázzanak magukra, egymásra, családjukra.

Frissítés: az SZTE-n is szünet lesz

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) Rovó László rektor a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szerdától szombatig rektori szünetet rendelt el – közölte az egyetem.

A rektor és Fendler Judit kancellár közös döntése alapján a magyar állampolgárságú hallgatóknak vasárnapig kell kiköltözniük a kollégiumokból. A doktoranduszok, az önkéntes tevékenységet vagy tanulmányaik mellett munkát végző, illetve szakmai gyakorlaton részt vevő, valamint a hazaköltözéssel veszélyeztetett körülmények közé kerülő hallgatók egyedi kérelmet nyújthatnak be a kollégiumi elhelyezés érdekében.

A külföldi állampolgárságú hallgatóknak a kollégiumi lakhatást az SZTE továbbra is biztosítja. (MTI)