Tömör köd jön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta a tartós, sűrű köd miatti figyelmeztetését keddre.

A veszélyjelzésükben azt írták: ismét növekedni fog a köd kiterjedése, a kezdetben derült tájakon is köd képződik. Kedden megint nagy területen várható köd, ami helyenként tartósan megmaradhat. Csak néhol szakadhat fel a rétegfelhőzet, és a magasabb hegyek is kilóghatnak belőle. A ködös területeken szitálás is előfordulhat.

Hajnali köd a Zala megyei Nagybakónaknál napfelkeltekor 2020. november 8-án.Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és 6, a legmagasabb hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.