AZ IMF vezető közgazdásza lett az indiai Vogue egyik címlaplánya

A jövőben kevésbé egyenlőtlennek kell lennie ennek a világnak, hogy egy olyan hely legyen, ahol mindenki számára elérhető az oktatás, az egészségügy és a szociális biztonsági háló

– mondta Gita Gopinath, az IMF vezető közgazdásza és egyben az indiai Vogue egyik novemberi címlaplánya, aki a Vogue-nak adott interjúja szerint karrierje egyik legnagyobb kihívása előtt áll a globális gazdaságpolitika jelenlegi és várható helyzete miatt.

A legnagyobb divatlap indiai kiadásában Gopinath mellett címlapot kapott még egy politikusnő, KK Shailaja, Kerala állam egészségügyi minisztere, illetve az indiai női gyephoki-válogatott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.