Szétvertek több szobát a dühös kollégisták a Schönherzben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói hétfőn a Schönherz Kollégiumban, miután Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását. A 444-hez is eljuttatott képek és videók szerint a diákok több szoba berendezését is szétdobálták, volt, aki kalapáccsal esett a falnak. 

A BME elismerte a Telexnek, hogy a felvételek valódiak, a rongálást kivizsgálják, a résztvevők elleni szankciókról az intézmény fegyelmi bizottsága fog dönteni. Az kollégium üzemeltetéséért felelős cég ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!