Trump szerint jövő héten lesz eredmény és nyerni fog

Magyar idő szerint kedd délután Donald Trump, az Egyesült Államok távozófélben lévő elnöke ismét elővette telefonját, és Twitterezni kezdett.

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Előbb megosztott pár posztot arról, ahogy mások szóvá tették, hogy Trump már rég megmondta, hogy az év végéig lesz vakcina, de mindenki nevetett rajta, erre tessék, tényleg lehet, hogy lesz.

Majd jöttek azok a posztok, ahol nem más üzeneteit tolmácsolta, hanem a saját mondanivalóját foglalta össze. Egyrészt kiírta, hogy nagy előrelépéseket sikerült tenni, és jövő héttől jönnek az eredmények: 

Majd rögtön utána, hogy nyerni fognak:

Majd figyelmeztetett, hogy figyelni kell a szavazatszámlálás-visszaélésekre, és mint az idei vakcina esetében, itt is szólt előre: 

Ezt a posztot viszonylag gyorsan meg is jelölte a Twitter, hogy vitatott az az állítás, hogy csalás történt volna a választáson. Ahogy a következőt is, melyben Trump mindössze annyit írt, hogy SZAVAZATSZÁMLÁLÁS-VISSZAÉLÉS. 

Ugyan mind Trump, mind stábja napok óta mantrázza, hogy tömeges csalások történtek a választáson, és ezért nyerhetett Joe Biden, ezzel kapcsolatban eddig nem mutattak be semmiféle bizonyítékot. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.