Nemzetközi pedofilhálózatot számoltak fel, az áldozatok átlagéletkora 8 év volt

külföld
2020 november 11., 4:56

Gyermekeket szexuálisan kizsákmányoló, interneten keresztül működő hálózatot számoltak fel Ausztráliában és az Egyesült Államokban, a két országban 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik ellen 828 vádpontban indult eljárás - közölte szerdán az ausztrál szövetségi rendőrség.

A bűnözőknek áldozatul esett gyerekek átlagéletkora 8 év, a legfiatalabb 16 hónapos, a legidősebb pedig 15 éves volt. Az ausztrál hatóságok nyolc új-dél-walesi férfi ellen 577 vádpontban emeltek vádat.

Az ausztrál rendőrség közlése szerint „a kizsákmányoló hálózat világszerte kiterjesztette förtelmes tevékenységét”. Az ügyben 146 jogsegélykérelmet terjesztettek elő, mivel a nyomozás európai, ázsiai, amerikai, kanadai, illetve új-zélandi szexuális bűncselekményeket elkövetőkhöz vezető szálakat derített fel.
Az Egyesült Államokban három gyanúsítottat fogtak el, egyikük gyermekgondozó.
Christopher Woods, az ausztrál szövetségi rendőrség gyermekvédelmi műveleteinek ügyvivő parancsnoka szerint a bűncselekmények mértéke példa nélküli.
„Ezek a férfiak a gyanú szerint gyermekzaklatási anyagokat készítettek társaik züllött vágyainak kielégítésére, egy fikarcnyit sem törődve azzal, hogy tetteik milyen maradandó hatással lesznek ezekre a gyerekekre” - mondta Woods.
Az ügyben az első őrizetbevétel februárban volt, a legutóbbi pedig a múlt héten.

(MTI/dpa)