Trump: Mi győzünk!

külföld
2020 november 11., 19:08

A déli Georgiában hivatalosan is elrendelték a szavazatok teljes, kézi újraszámlálását. Brad Raffensperger, a választásokért is felelős georgiai politikus bejelentette, hogy minden megyében kézzel számolják újra a szavazatokat, Joe Biden és Donald Trump között ugyanis túl kicsi a szavazatkülönbség.

Az eljárás „építi a bizalmat” – mondta Raffensperger, aki szerint a georgiai választásnak „országos jelentősége” van, és ezért a választási csalásokra vonatkozó minden egyes feltételezést és bejelentést kivizsgáltat. A választás eredménye november 20-ig meglesz – mondta.

Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzója már kedden jelezte, hogy csakis a jogszerű szavazatokat számlálják újra. A november 3-án tartott választások után 4 tagállamban (Észak-Karolinában, Georgiában, Arizonában és Alaszkában) még mindig nincs végeredmény, Pennsylvaniában és Nevadában pedig Donald Trump jogászcsapata már benyújtotta a perkereseteket.

Trump a Twitteren továbbra is választási csalásról ír, szerinte a választási folyamatot „egy rakás korrupció és tisztességtelenség” jellemezte. „Mi győzünk!” – írta Trump, akinek a posztját a Twitter megjelölte, a választási csalásra ugyanis nincs bizonyíték.

link Forrás

Közben Joe Biden és munkatársai már a leendő demokrata kormány összeállításával foglalkoznak. (MTI)