Trump: Mi győzünk!

A déli Georgiában hivatalosan is elrendelték a szavazatok teljes, kézi újraszámlálását. Brad Raffensperger, a választásokért is felelős georgiai politikus bejelentette, hogy minden megyében kézzel számolják újra a szavazatokat, Joe Biden és Donald Trump között ugyanis túl kicsi a szavazatkülönbség.

Az eljárás „építi a bizalmat” – mondta Raffensperger, aki szerint a georgiai választásnak „országos jelentősége” van, és ezért a választási csalásokra vonatkozó minden egyes feltételezést és bejelentést kivizsgáltat. A választás eredménye november 20-ig meglesz – mondta.

Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzója már kedden jelezte, hogy csakis a jogszerű szavazatokat számlálják újra. A november 3-án tartott választások után 4 tagállamban (Észak-Karolinában, Georgiában, Arizonában és Alaszkában) még mindig nincs végeredmény, Pennsylvaniában és Nevadában pedig Donald Trump jogászcsapata már benyújtotta a perkereseteket.

Trump a Twitteren továbbra is választási csalásról ír, szerinte a választási folyamatot „egy rakás korrupció és tisztességtelenség” jellemezte. „Mi győzünk!” – írta Trump, akinek a posztját a Twitter megjelölte, a választási csalásra ugyanis nincs bizonyíték.

Közben Joe Biden és munkatársai már a leendő demokrata kormány összeállításával foglalkoznak. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.