Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

121 koronavírus-fertőzöttet találtak a magyarbánhegyesi fogyatékosok otthonában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

88 bentlakó és 33 dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív a Békés megyei Magyarbánhegyesen, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum intézményeként működő fogyatékosok otthonában, tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a beol.hu megyei hírportált.

Az otthon 118 lakóját és 66 dolgozóját azután tesztelték le, hogy két hete bebizonyosodott két gondozott és egy dolgozó COVID-19 fertőzöttsége. Az ellátottak többsége tünetmentes, négy főnek vannak enyhe, nátha jellegű tünetei - közölte az NNK, hozzátéve, a védekezés érdekében megtették a szükséges járványügyi intézkedéseket. Az érintett dolgozók otthonukban gyógyulnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!