A járdán, a hidegben állnak sorban a covid-tesztre váró betegek a Dévai utcai szűrőállomás előtt

Egészségügy
2020 november 12., 04:37

“Lázas betegek(!) félhullán állnak 100 méteres sorban, hogy leteszteljék őket. Teszik ezt azért mert a mentők egyszerűen oda küldik őket, nem tudnak kimenni házhoz. Rossz állapotban lévő betegek várakoznak a hidegben. Döbbenetes.”

Ezt olvasónk, Z. írta, miután csütörtökön ő maga is másfél órát álldogált az utcán Budapest XIII. kerületében, a Dévai utcai szűrőállomásnál.

photo_camera Olvasónk felvétele a Dévai utcából

Olvasónk a hétvégén lázasodott be, influenzaszerű tünetei lettek, levertnek érezte magát és fájt a feje. Hétfőn jelentkezett a háziorvosánál, a mentősök csütörtökön jelentkeztek nála azzal, hogy nagyon leterheltek, ezért ha aktuálisan nem lázas, menjen el ő a Dévai utcai szűrőállomásra.

Odaérve derült ki, hogy nemcsak hozzá hasonlóan fitt betegek állnak sorban:

“Jól nem vagyok de ahhoz képest amilyen állapotban ott emberek sorakoztak, hát összetehetem a kezem. Volt aki 40 fokos lázzal zombiként várta végig a kurva hosszú sort. Másfél órát álltunk a hidegben, néha kijött egy ember az utcára begyűjteni a TAJ kártyákat.”

Z. nem ránézésre tippelte meg sorstársainak állapotát, hanem többekkel is elbeszélgetett:

“A legtöbben múlt hét óta észlelték magukon az első tüneteket és jelentkeztek a dokinál, őket is ma hívták. Akikkel dumáltam azok is kb mind az ágyból keltek ki, egyesek rémisztően rosszul voltak.”

Olvasónk 14:30-ra kapott időpontot és 16 óra után távozott a helyszínről. Azt többször is megemlítette, hogy az egészségügyi személyzet “segítőkész és a körülmények ellenére is nagyon kedves” volt.

“Szürreális az egész. (...) Nem vagyok egy rinyagép de ez olyan szinten volt kaotikus és megdöbbentő, hogy aki nem tapasztalja meg az szerintem el sem hiszi. Az épület és a portásfülke méretű helység ahol a mintavételt végzik az tiszta 70-es évek” - fejezte be a sztorit Z.