Kényszergyógykezelést kért az ügyészség a nő ellen, aki áprilisban megölte az egyéves gyerekét a XVIII. kerületben

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt kényszergyógykezelést indítványoz annak a nőnek az ügyében, aki a vádirat szerint végzett egyéves gyermekével.

A 39 éves nő egyedül gondozta egyéves gyerekét, de kimerült és úgy érezte, egyedül nem képes a felnevelésére, ezért elhatározta, hogy megöli a gyereket. Ezt 2020. április 4-én, a XVIII. kerületben meg is tette, majd másnap ezt bejelentette a rendőrségen.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Figyelemmel arra, hogy az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető, az ügyészség indítványozta, hogy  a bíróság – a vádlott felmentése mellett – rendelje el kényszergyógykezelését. A nő jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll. (Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.