Kényszergyógykezelést kért az ügyészség a nő ellen, aki áprilisban megölte az egyéves gyerekét a XVIII. kerületben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt kényszergyógykezelést indítványoz annak a nőnek az ügyében, aki a vádirat szerint végzett egyéves gyermekével.

A 39 éves nő egyedül gondozta egyéves gyerekét, de kimerült és úgy érezte, egyedül nem képes a felnevelésére, ezért elhatározta, hogy megöli a gyereket. Ezt 2020. április 4-én, a XVIII. kerületben meg is tette, majd másnap ezt bejelentette a rendőrségen.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Figyelemmel arra, hogy az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető, az ügyészség indítványozta, hogy  a bíróság – a vádlott felmentése mellett – rendelje el kényszergyógykezelését. A nő jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll. (Ügyészség)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!