324 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megsértése miatt

POLITIKA
2020 november 13., 11:29

A rendőrök 324 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megsértése miatt az elmúlt 24 órában - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: a kijárási tilalmat megszegők közül 39 embert figyelmeztettek, 170 bírságot szabtak ki és 115 szabálysértési feljelentést tettek. További három embert a rendőrök feljelentettek közterületi csoportosulás szabályainak megsértése miatt.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kitért arra: a szerdától hatályba lépett védelmi intézkedések új eleme, hogy a 10 ezernél nagyobb lélekszámú településeken, fővárosi kerületekben a polgármesterek dönthetnek a közterületi maszkhasználatról, ennek betartását is ellenőrzik.

Csütörtökön 18 esetben intézkedtek ezzel összefüggésben, öt embert figyelmeztettek, 13-at pedig helyszíni bírsággal sújtottak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy túlterheléses támadás érte csütörtök este a koronavírus.gov.hu oldalt. A honlap jelenleg rendben működik, az érintett hatóságok vizsgálják az esetet. (MTI)