A koronavírus vitte el a Yorkshire-i Hasfelmetszőt, a hetvenes évek rettegett angol sorozatgyilkosát

bűnügy
2020 november 13., 09:36

A pozitív teszttől számított 5 napon belül elvitte a koronavírus az egyik legismertebb és legkegyetlenebb brit sorozatgyilkost, a Yorkshire-i Hasfelmetsző néven emlegetett, 74 éves Peter Sutcliffe-et - írja a Sun. A bűnöző tüdeje nem bírta, leállt a légzése, ez okozta végül a halálát az ismert bulvárlap szerint.

Sutcliffe majdnem 40 évet töltött bezárva, ebből 32-t egy szigorúan ellenőrzött elmegyógyintézetben, miután 1981-es elítélése után a börtönben megállapították róla, hogy paranoid skizofrén.

Sutcliffe 1975 és 80 között 13 nőt - nagyrészt, de nem kizárólag prostituáltakat - ölt meg és további hetet próbált meggyilkolni Yorkshire-ben és Manchesterben. Jellemző módon hátulról ütötte le az áldozatait kalapáccsal vagy más hasonló eszközzel, majd brutálisan megkéselte őket.

photo_camera 12 áldozat a 13-ból.

Nagy-Britannia története egyik legnagyobb embervadászatának a végén kapták el, egy olyan félresikerült nyomozás után, ami közben az öt év alatt kilencszer is kihallgatták, de mindig elengedték. Az elfogását nehezítette, hogy valaki másfél éven át félrevezető üzeneteket küldözgetett a rendőrségnek arról, hogy ő a gyilkos.

Tárgyalásán Sutcliffe azt állította, hogy az Úr hangja parancsolta neki, hogy öljön meg prostituáltakat. Sokan azt gondolták, hogy csak a börtönt akarja elkerülni ezzel, de négy évvel azután, hogy sokszoros életfogytiglani börtönre ítélték, kiderült, hogy tényleg skizofrén volt.

Sutcliffe végül lényegében azért halt meg, mert megtért: miután november 7-én pozitív koronavírustesztet produkált és villámgyorsan romlott az állapota, Jehova Tanújaként visszautasította a kezelést. Jehova Tanúinak egyébként csak a vérátömlesztés tiltott dolog kifejezetten, de a vallás követői között vannak, akik elutasítóak másfajta orvosi beavatkozásokkal is. A sorozatgyilkos villámgyors leépülésében szerepel lehetett, hogy több krónikus betegségben is szenvedett: szívproblémái voltak, cukorbeteg volt és túlsúlyos.