Az iskolák bezárását követeli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

oktatás
2020 november 13., 19:39

A magyar közoktatási intézmények haladéktalanul zárjanak be, követeli közleményéven a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya. Az érdekvédelmi képviselet szerint a labornak tekintett Ausztriában a járványhelyzet miatt keddtől december 8-ig bezárnak az iskolák, és "mivel Magyarországon sokkal rosszabb a helyzet, mint Ausztriában," követni kell a példát. A PDSZ javasolja, hogy a "zárás alatt valósuljon meg az intézményi dolgozók beígért, államilag finanszírozott átfogó tesztelése."

"A kormány ne hagyja magára a munkáltatókat és a munkavállalókat: vadászati kiállítás, olimpiai stadion, belgrádi vasút helyett segítse meg őket abból az uniós támogatásból, ami ezt a célt szolgálja!"

kérik közleményükben. Javasolják még, hogy az újranyitás után a járványhelyzet teljes időtartama alatt a felsősök és a középiskolások digitális munkarend szerint tanuljanak, a normál munkarend csak az alsósok számára legyen lehetséges. A digitális oktatásban lemaradók számára pedig szervezzenek digitális tanulócsoportokat.