Botka: Több ezer fertőzött és több mint 200 kórházi kezelést igénylő koronavírusos beteg van Szegeden

"Sajnos több ezer fertőzött és több mint 200 kórházi kezelést igénylő koronavírusos beteg van városunkban. (..) A tavaszi hónapokkal ellentetben most már tömeges megbetegéssel kell szembenéznünk Szegeden is," közölte Botka László Facebook-posztjában péntek este. 

Ugyanekkor a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül egyre többen lennének  önkéntesek, az eddigi 470 jelentkező közül 129 vállalta, hogy akár a koronavírusos betegeket ellátó osztályokon is dolgoznának, írja a Szeged.hu. A lapnak Dr. Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta, hogy a hallgatók segítségét egyelőre 2 hetes időszakra veszik igénybe az Országos Mentőszolgálat munkatársai, az eddigi visszajelzések pedig kiválóak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.