Rogán dönthet a fővárosi kaszinók üzemeltetőjéről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az igazán fontos dolgokra a koronavírus-járvány közben is maradt energia a kormányzatban: alaposan megágyaztak az öt fővárosi és két kelet-magyarországi kaszinó leendő üzemeltetőjének, derül ki az Mfor.hu összefoglalójából. Lépésről lépésre halad az ügy, nagy pénzről van szó: 

  • júniusban úgy módosították a koncessziós, illetve a szerencsejátékról szóló törvényeket, hogy nemzetgazdasági érdek lehet, hogy ki üzemeltet az ország területén kaszinót, 
  • majd úgy módosították a szabályozást, hogy az eddigi öt helyett már hét kaszinót is üzemeltethet egy tulajdonos.
  • Akinek a személyéről az új eljárásrend szerint maga Rogán Antal dönthet. 

Tehát könnyedén egy kézbe kerülhet a két kelet-magyarországi és az öt fővárosi koncesszió. A budapesti kaszinókat 2024-ig üzemeltető LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. beszámolójából sejthető meg, mi is a tét. 

Az LVC 2019-ben 32,8 milliárd forint forgalmat és elképesztő, 30 százalékos profitrátát produkált. A cég 11,7 milliárd forint nyereséget könyvelt el.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!