Rogán dönthet a fővárosi kaszinók üzemeltetőjéről

Az igazán fontos dolgokra a koronavírus-járvány közben is maradt energia a kormányzatban: alaposan megágyaztak az öt fővárosi és két kelet-magyarországi kaszinó leendő üzemeltetőjének, derül ki az Mfor.hu összefoglalójából. Lépésről lépésre halad az ügy, nagy pénzről van szó: 

  • júniusban úgy módosították a koncessziós, illetve a szerencsejátékról szóló törvényeket, hogy nemzetgazdasági érdek lehet, hogy ki üzemeltet az ország területén kaszinót, 
  • majd úgy módosították a szabályozást, hogy az eddigi öt helyett már hét kaszinót is üzemeltethet egy tulajdonos.
  • Akinek a személyéről az új eljárásrend szerint maga Rogán Antal dönthet. 

Tehát könnyedén egy kézbe kerülhet a két kelet-magyarországi és az öt fővárosi koncesszió. A budapesti kaszinókat 2024-ig üzemeltető LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. beszámolójából sejthető meg, mi is a tét. 

Az LVC 2019-ben 32,8 milliárd forint forgalmat és elképesztő, 30 százalékos profitrátát produkált. A cég 11,7 milliárd forint nyereséget könyvelt el.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.