Simor Andrást az Erste bankcsoport felügyelőbizottságába választották

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökét, Simor Andrást is beválasztották az Erste Group Bank AG felügyelőbizottságába, írja a hvg.hu

Simor 2013 tavaszán, miután lejárt a mandátuma a jegybank élén, az Európai Újjáépítési és Beruházási Bank (EBRD) egyik alelnöke lett. A következő év októberében pénzügyi vezérigazgató-helyettes lett, majd 2016-ban operációs vezérhelyettes és első alelnök. Tavaly májusig töltötte be ezt a posztot.

Simor 2013-ban az EBRD alelnökekéntFotó: Dermot Doorly/MTI/MTVA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.