Szijjártó: Jövő héten 10 minta érkezik az orosz vakcinából

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Mivel az emberek életéről van szó, a vakcinakérdést átpolitizálni tilos," kezdte péntek délutáni Facebook-videóját a koronavírusos Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint "a vírus ugyanis nem ismer sem földrajzi irányultságot, sem politikai ideológiát, ez a vírus az emberek életét veszélyezteti." 

"Az a feladatunk és kötelességünk, hogy a lehető legtöbb forrásból a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb oltóanyagot szerezzük be," 

tette hozzá., majd arról számolt be, hogy Gyenyisz Manturov orosz ipari miniszterrel letárgyalta, hogy a jövő héten 10 dózis vakcinamintát küld Moszkva.

Szijjártó szerint ezt a magyar hatóságok laboratóriumi vizsgálatnak tudják alávetni annak érdekében, hogy a lehető legegyértelműbb és legbiztosabb döntést tudják hozni az oltóanyag magyarországi használhatóságáról. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!