15 év börtön után szabadult egy tévesen elítélt nashville-i férfi

15 év börtön után szabadon engedtek egy nashville-i férfit, akit tévesen ítéltek el egy 1998-as gyilkosság miatt életfogytiglanra.

A 41 éves Joseph Webster 2006-ban állt bíróság elé, mert azzal vádolták, hogy megölte Leroy Owenst. A vád szerint Owsen Nashville belvárosában volt egy parkolóban, amikor két férfi egy fehér furgonnal üldözni kezdte, majd egy betontömbbel halálra verte. A szemtanúk szerint Owsen kábítószerek árával tartozott az őt megtámadó két fekete férfinek, ezért ölték meg.

A szemtanúk beszámolói és a benyújtott dokumentumok alapján néhány óra alatt bűnösnek találták Webstert. 2016-ban azonban kérvényezték az ügy felülvizsgálatát az ügyészségnél, de a férfi ügyvédje is nyomozásba kezdett. Négy évvel később újabb bizonyítékokat és tanúkat találtak arra, hogy bizonyítsák Webster ártatlanságát, ami végül beigazolódott. A férfi kedden este családja körében hagyta el a börtönt. (NBCNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.