Hamis lehetett a bejelentés a montreáli túszejtésről

külföld
2020 november 14., 09:31

Hamis lehetett a fegyveres túszejtőről szóló bejelentés a montreáli Ubisoft stúdióban, ahova nagy erőkkel vonultak ki a kommandósok pénteken.

A péntek este megjelent hírek szerint egy fegyveres ejtett túszokat a videójátékokat gyártó stúdióban, több ember pedig a tetőre menekült. Egy alkalmazott beszámolója szerint arra kérték az irodában lévő embereket, hogy rejtőzzenek el egy zárható helyiségben, némítsák le a telefonjukat és maradjanak csendben.

A helyi kórházban még narancssárga riasztást is kiadtak a tömeges áldozatok érkezésére felkészülve. A rendőrség és a kommandósok is nagy erőkkel vonultak ki, hogy átkutassák az épületet. Órákon keresztül nem történt semmi, majd kikísérték az embereket az épületből, ami után még három órán keresztül nyomoztak a túszejtő után, de végül a rendőrség bejelentette, hogy nem találtak sérültet, és egyelőre túszejtőt sem.

A rendőrség még vizsgálja, hogy hogyan történhetett a hamis bejelentés, és arra kérték a lakosságot, hogy szóljanak, ha van információjuk arról, hogy ki hívhatta a 911-et. (CTVNews)