Sokkolt egy kanadai várost, hogy orvvadászok lemészároltak egy fehér jávorszarvast

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kanadában egy ritka „szellemjávorszarvas” megölése sokkolta egy észak-ontariói közösség lakóit, összesen már 8000 amerikai dollárnyi jutalmat ajánlottak fel annak, aki segíthet a hatóságoknak a feltételezett orvvadász előkerítésében.

Timmins városának lakói időről időre látták egy, kb. 30 egyedesre becsült fehér jávorszarvas-populáció egyes tagjait, amint a nyárfa- és fenyőerdőkben csendben haladtak, de orvvadászok nemrég megöltek két jávorszarvas nőstényt, köztük egy fehéret. A maradványokat, beleértve a fejüket is, egy távoli szervizút mentén dobták el.

Egy ritka, fehér, hím jávorszarvas a svédországi Gunnarskogban 2017. július 31-én.Fotó: Tommy Pedersen/TT News Agency/AFP

A jávorszarvas nem albínó, a színét egy recesszív gén okozza. A régió őslakosai a fehér állatokat (bölényt, hollót, grizzly medvét) szentnek tekintik, amiknek nem szabad ártani. Csak az elmúlt évtizedben kaptak jogi védelmet. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!