A TEK szabadított ki egy ceglédi nőt és négyéves gyerekét, akiket az az apa tartott fogva a házukban

bűnügy
2020 november 16., 11:59

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki élettársát bántalmazta és közös gyermekükkel együtt fogva tartotta.

A nő idén októbertől egy ceglédi rendelőintézetben kezdett dolgozni, de ez a férfinak nem tetszett, és egyre erőszakosabban próbálta rávenni a nőt, hogy váltson munkahelyet. November 11-én a férfi már – négyéves közös gyermekük jelenlétében – durván bántalmazta is a nőt, aki el akart költözni a gyermekkel együtt.

November 14-én a férfi úgy akadályozta meg a nő és a gyermek elköltözését, hogy a magas kerítéssel körbezárt ingatlan kapujának zárjába beletörte a kulcsot. Ezután a nőtől a kocsija kulcsát is elvette, majd késsel felé szurkálva fenyegette. Ekkor legalább kétszer meg is szúrta a nő kezét, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva. Mindezt a négyéves gyerekük végignézte.

A családi drámának a TEK Műveleti Egységének helyszínre érkező csoportja vetett véget, akiknek sikerült – a vele folytatott telefonos tárgyalás után – az elkövetőt elfogni. A férfit két rendbeli személyi szabadság megsértésnek bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják. A Ceglédi Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta. (Ügyészség)