A TEK szabadított ki egy ceglédi nőt és négyéves gyerekét, akiket az az apa tartott fogva a házukban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki élettársát bántalmazta és közös gyermekükkel együtt fogva tartotta. 

A nő idén októbertől egy ceglédi rendelőintézetben kezdett dolgozni, de ez a férfinak nem tetszett, és egyre erőszakosabban próbálta rávenni a nőt, hogy váltson munkahelyet. November 11-én a férfi már – négyéves közös gyermekük jelenlétében – durván bántalmazta is a nőt, aki el akart költözni a gyermekkel együtt. 

November 14-én a férfi úgy akadályozta meg a nő és a gyermek elköltözését, hogy a magas kerítéssel körbezárt ingatlan kapujának zárjába beletörte a kulcsot. Ezután a nőtől a kocsija kulcsát is elvette, majd késsel felé szurkálva fenyegette. Ekkor legalább kétszer meg is szúrta a nő kezét, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva. Mindezt a négyéves gyerekük végignézte. 

A családi drámának a TEK Műveleti Egységének helyszínre érkező csoportja vetett véget, akiknek sikerült – a vele folytatott telefonos tárgyalás után – az elkövetőt elfogni. A férfit két rendbeli személyi szabadság megsértésnek bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják. A Ceglédi Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta. (Ügyészség)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!