Elfogták a férfit, aki lefejezte Rozit, a kaposvári menhely kecskéjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kaposvári rendőrök elfogták azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint november 11-én hajnalban betört a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyére, és lemészárolta a menhely kecskéjét, Rozit. A férfi az állat levágott fejével menekült el a helyszínről. 

RoziFotó: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár/Facebook

A nyomozók a férfit – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A támadás után az állatmenhelynek egy biztonsági céget kelltt felfogadnia, hogy  24 órás őrzéssel biztosítsa a teleplakók biztonságát. „Aki ezt tette Rozival, az a nyilvánvaló kegyetlenség, amire semmilyen elfogadható magyarázat nem volt, ami semmilyen értékrend szerint nem elfogadható, ami olyan elkövetői attitűdöt feltételez, ami veszélyes a többi emberre” - tették hozzá. (police.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!