Elfogták a férfit, aki lefejezte Rozit, a kaposvári menhely kecskéjét

A kaposvári rendőrök elfogták azt a 28 éves férfit, aki a gyanú szerint november 11-én hajnalban betört a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyére, és lemészárolta a menhely kecskéjét, Rozit. A férfi az állat levágott fejével menekült el a helyszínről. 

RoziFotó: Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár/Facebook

A nyomozók a férfit – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A támadás után az állatmenhelynek egy biztonsági céget kelltt felfogadnia, hogy  24 órás őrzéssel biztosítsa a teleplakók biztonságát. „Aki ezt tette Rozival, az a nyilvánvaló kegyetlenség, amire semmilyen elfogadható magyarázat nem volt, ami semmilyen értékrend szerint nem elfogadható, ami olyan elkövetői attitűdöt feltételez, ami veszélyes a többi emberre” - tették hozzá. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.