Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Trump: ÉN NYERTEM A VÁLASZTÁST!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump továbbra sem tudja elengedni. Pedig vasárnap már majdnem elismerte, hogy Joe Biden győzött, de aztán korrigált, hogy persze csak a fake news médiánál.  Végül hétvégi Twitter-rohamát azzal zárta: „ÉN NYERTEM A VÁLASZTÁST!”

A Twitter rögtön korrigálta, hogy ezt a hivatalos források máshogy látják. És bár az elnök stábja egy rakás pert indított az eredmény ellen, de bizonyítékot nem szolgáltatott az állítólagos csalásokra, és eddig minden keresete sikertelen volt. Pénteken a hatóságok éppen arról beszéltek, hogy ez volt a legbiztonságosabb választás az USA történetében, és nincs jele annak, hogy szavazatok vesztek volna el vagy bármit töröltek volna a rendszerből. A jelenlegi állás szerint Bidennek 306 elektora van, amivel bőven átlépte a 270-es határt, így az eredményen már az újraszámolások vagy a perek sem változtatnának érdemben. (BBC

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó