A Fox Newson bocsánatot kértek egy halott szavazós történet miatt, ami nem volt igaz

külföld
2020 november 17., 06:59

A Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson bocsánatot kért műsorában, amiért azt állították egy halott férfiról, hogy a nevében szavaztak az idei elnökválasztáson. Kiderült, hogy a történet nem volt igaz, az elhunyt georgiai férfi özvegye volt az, aki szavazott.

„Vannak jó híreink, és bocsánatkéréssel is tartozunk. Egy ember, aki szavazott múlt héten, nem volt halott”, mondta a műsorban Carlson, hozzátéve, hogy szerinte sok más halott ember nevében ettől még szavaztak, de konkrétan James Blalock esetében ez nem volt igaz.

Blalock özvegye, Agnes Blalock megtartotta a házassággal felvett nevét (Mrs. James Blalock), így szavazott, a helyi hatóságok is tisztázták ezt.

Az amerikai jobboldalon Trump veresége óta erősen tartja magát a magyarázat, hogy az elnök halottak nevében leadott szavazatok miatt bukta el a választást, bár ezt tényekkel nem sikerült alátámasztani.

Tucker Carslon néhány napja már arról beszélt nézőinek, szerinte voltak „választási csalások”, de nem annyi, hogy az érdemben változtatott volna az eredményen.