Az MSZP közölte, tévedésből szavazta meg a közműadó-emelésről szóló módosítót

A HVG megírta, hogy az MSZP frakciója délelőtt megszavazta a városi vízművek közműadójának emelését, ami sok MSZP-s vezetésű várost is nehéz helyzetbe hoz.

Nem sokkal később az MSZP sajtóosztálya közölte a lappal: technikai hibát követtek el, nem állt szándékukban az adóemelés megszavazása, és ezt be is jelentették az Országgyűlés hivatalánál.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A sajtóosztály szerint egy törvényről a zárószavazással döntenek véglegesen, és ott a frakciójuk nemmel szavazott. Arra a kérdésre, hogy minek kértek külön szavazást egy részletről, ha aztán úgyis nemet mondtak az egészre is, az volt a válasz, hogy pont azért, hogy nyomatékosítsák, milyen elfogadhatatlan az adóemelés, csak a gombnyomásnál hibáztak. (HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.