Az MSZP közölte, tévedésből szavazta meg a közműadó-emelésről szóló módosítót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A HVG megírta, hogy az MSZP frakciója délelőtt megszavazta a városi vízművek közműadójának emelését, ami sok MSZP-s vezetésű várost is nehéz helyzetbe hoz.

Nem sokkal később az MSZP sajtóosztálya közölte a lappal: technikai hibát követtek el, nem állt szándékukban az adóemelés megszavazása, és ezt be is jelentették az Országgyűlés hivatalánál.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A sajtóosztály szerint egy törvényről a zárószavazással döntenek véglegesen, és ott a frakciójuk nemmel szavazott. Arra a kérdésre, hogy minek kértek külön szavazást egy részletről, ha aztán úgyis nemet mondtak az egészre is, az volt a válasz, hogy pont azért, hogy nyomatékosítsák, milyen elfogadhatatlan az adóemelés, csak a gombnyomásnál hibáztak. (HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!