Hiánycikk Olaszországban az orvosi oxigén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hiánycikké vált az orvosi oxigén Olaszországban, írja a La Repubblica az MTI szemléje szerint. A napilap beszámolója szerint miután az utóbbi hetekben négyszáz százalékkal emelkedett a kereslet, a kórházakban és a hatósági karanténban levő koronavírusos betegek számára sincsen már elegendő mennyiségű orvosi oxigén. A közel húszezer gyógyszertárat képviselő Federfarma szövetség tájékoztatása szerint a legsúlyosabb helyzetet jelenleg Campania, Abruzzo, Basilicata, Liguria, Valle d'Aosta, Piemonte tartományból és Szicília szigetéről jelentik. Egy nápolyi ügyvéd arról számolt be, hogy 

több mint száz gyógyszertárnak és gyógyszercégnek telefonált, mire egy palack oxigénhez jutott beteg rokona számára.A kedd esti adatok szerint az aktív betegek száma túllépte a 733 ezret, de nem közölték, közülük hányan szorulnak orvosi oxigénre. Egy nemrég készült felmérés szerint az olaszoknak 37 százaléka nyilatkozik úgy, hogy az oltóanyag megérkezésekor azonnal beadatja magának. Negyvenkét százalék azt mondta, először megvárja a vakcina hatását, és csak utána dönt arról, hogy beadatja-e magának. Tizenhat százalék jelenleg úgy látja, nemet mond az oltásra. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!