Vízágyúval oszlatták fel a korlátozások elleni tiltakozást Berlinben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több ezren tiltakoztak szerda délután Berlinben a német kormány járványügyi intézkedései ellen. Mikor a demonstráló tömeg a Reichstag felé indult, a rendőrség feltartóztatta őket, és vízágyúval kezdett oszlatni, írja a Deutsche Welle. A tüntetők amiatt a törvényjavaslat miatt vonultak utcára, ami a jelenleginél szigorúbb intézkedéseket tesz lehetővé a tartományok számára: pl. a maszkviselés, nyilvános alkoholfogyasztás és a sportesemények rendezés terén. 

Németországban három napja folyamatosan csökken az új koronavírus-fertőződések száma az egy héttel korábbihoz képest a Robert Koch közegészségügyi intézet adatai szerint. Az utóbbi 24 órában 17 561 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust, ami csaknem ezer esettel kevesebb az előző szerdai jelentésben szereplő 18 487-nél. Az új esetekkel együtt 833 307 igazolt fertőződést tartanak számon az országban. Ugyancsak a járványhullám enyhülését jelzi, hogy a számítások szerint az utóbbi napokban 1 alá csökkent a vírus úgynevezett reprodukciós aránya, amely október végén még 1,10 körül állt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!