100 millió forint értékű marihuánát foglalt le a BRFK

32 kilós marihuána-fogás a IX. kerületbenFotó: police.hu

A rendőrség honlapján számolt be róla, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály, Kábítószerbűnözés Elleni Osztály munkatársai felderítették annak a dealernek a forrását is, akit még szerdán fogtak el Fejér megyében, és aki menekülés közben autójával elsodort egy intézkedő rendőrt is. 

A férfi személygépkocsijában hat kiló marihuánát találtak. 

Másnap a rendőrök a budapesti IX. kerületben megtalálták azt a szerb állampolgárságú elosztót, akitől az anyag származott. Az ő lakhelyén további nagy mennyiségű - mintegy 32 kilogramm - marihuánát és 8 millió forintnyi készpénzt találtak. Lefoglaltak továbbá két személygépkocsit is. 

A teljes marihuána-fogás összeértéke a hatóságok becslése szerint nagyjából 100 millió forint. 

Mindkét gyanúsítottat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe a BRFK nyomozói - írja a police.hu. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.